vitamina D

Preguntes freqüents sobre el dèficit de la vitamina D en la menopausa

La vitamina D és essencial per al bon funcionament de l’organisme, ja que intervé en la salut òssia, especialment en les dones durant el període de la menopausa pel fet que el dèficit d’aquesta vitamina pot augmentar el risc de l’aparició d’osteoporosi.

Què passa si no s’obté prou vitamina D durant la menopausa?

Durant la menopausa els nivells d’estrogen disminueixen. Un nivell baix d’aquesta vitamina pot augmentar el risc de patir osteoporosi i fractures òssies. Per tant, uns nivells adequats ajuden a prevenir aquesta malaltia en augmentar l’absorció de calci als ossos i disminuir la quantitat de calci que s’elimina a través de l’orina.

Quins són els símptomes de la deficiència de la vitamina?

Els símptomes de la seva deficiència durant la menopausa poden incloure dolor muscular i ossi, debilitat muscular, fatiga, depressió i problemes cognitius.

Com es pot aconseguir suficient vitamina D durant la menopausa?

Hi ha diverses maneres d’obtenir-la:

  • Exposició al sol: L’exposició al sol és una font natural de vitamina D. Es recomana exposar la pell sense protector solar durant 15 minuts al dia durant les primeres hores del matí, quan el sol no és tan intens.
  • Aliments com els peixos grassos (salmó, tonyina, verat), fetge, rovell d’ou i aliments fortificats (llet, cereals, sucs, iogurt).
  • Suplements: que es poden comprar en forma de pastilles, càpsules o líquids, encara que és important que consultar al ginecòleg per assegurar-te que estàs prenent la dosi adequada.

En resum, la quantitat de vitamina D que necessita una dona pot variar segons l’edat, l’estil de vida i el nivell d’exposició al sol, per tant, és recomanable consultar amb un metge o nutricionista per determinar la quantitat adequada a prendre.

Si tens qualsevol altre dubte, visita el Centre Ginecològic Gidona. El nostre equip de professionals t’ajudarà oferint-te una atenció personalitzada i de qualitat.

Contacta'ns per Whatsapp