Vaginosi Bacteriana

Què és la Vaginosi Bacteriana

La vaginosi bacteriana (VB) és la causa més comuna d’augment del flux genital (leucorrea) en les dones en edat reproductiva. La prevalença varia entre el 5% en les estudiants asimptomàtiques, fins al 50% de les dones a Uganda. Afecta el 12% de les dones embarassades i fins al 30% de les que es sotmeten a interrupció de la gestació.

Els microorganismes implicats en la VB són anaerobis (Gardnerella vaginalis, Prevotella, Mycoplasma hominis, Mobiluncus) que es multipliquen a la vagina, reemplaçant a la flora normal de lactobacils.

La infecció es pot presentar en dones sexualment actives i en les inactives, i és més freqüent en les que tenen posat un DIU i en les fumadores. No es considera com una malaltia de transmissió sexual i la seva etiologia és desconeguda.

Els símptomes clínics són augment de l’exsudat genital que adquireix olor a peix descompost, sequedat, pruïja i / o irritació. En el 50% dels casos no hi ha símptomes de cap tipus.

La VB s’associa a endometritis i EIP. Durant l’embaràs s’associa a avortament, part prematur, ruptura prematura de membranes i endometritis puerperal. La VB també s’ha associat a augment d’infeccions de la cúpula vaginal després de practicar histerectomia vaginal.

Les infeccions genitals produïdes per fongs

Les infeccions genitals produïdes per fongs reben diferents denominacions segons l’anatomia afectada: vulvitis, vaginitis, cervicitis, vulvovaginitis (quan es tracta de dones) o balanitis o balanopostitis (en l’home).

Altres denominacions segons l’agent causant són candidiasi (en referència a Candida albicans) o moniliasis (Monilia). La importància del problema rau en les molèsties que produeix. Cal tenir en compte que tot el que pica no està causat per fongs o càndides.

Abans d’iniciar qualsevol tractament, consulta al teu metge. A Centre Ginecològic GiDona t’ajudem a trobar el millor tractament si pateixes vaginosi bacteriana. Contacta amb nosaltres.

Imatge: pressfoto – www.freepik.es

Contacta'ns per Whatsapp