sequedat dones

Sequedat vaginal: què és i com alleujar-la

Sabies que 1 de cada 3 dones experimenta sequedat vaginal en algun moment de la seva vida? Si experimentes molèsties en la teva zona íntima relacionades amb la sequedat vaginal, és important que sàpigues que no està sola. Per tant, caldrà identificar la causa per a poder trobar la millor solució segons el teu cas. La sequedat pot ser causada per factors molt diversos, com la menopausa, el part, els medicaments o els tractaments contra el càncer.

Quins factors desencadenen la sequedat vaginal?

Hi ha diversos factors que poden desencadenar-la. Com hem esmentat, la menopausa és una de les causes més comunes. Durant la menopausa, els nivells d’estrogen en el cos de la dona disminueixen. L’estrogen és una hormona que exerceix un paper rellevant per a mantenir la vagina lubrificada i sana.

Altres factors que poden desencadenar-la són:

  • el part,
  • la lactància materna,
  • certs medicaments o tractaments contra el càncer,
  • les dutxes vaginals,
  • el sabó o altres productes d’higiene que són fortes o irritants per a la vagina.

Com la puc alleujar?

Els dos components que identifiquen una bona salut vaginal són la flora i la mucosa. La paret de la vagina produeix un lubrificant natural (mucosa) per a mantenir la regió hidratada.

Quan aquest equilibri s’altera, apareix la sequedat vaginal, que es defineix com una falta de flux vaginal o deshidratació.

En el nostre centre de ginecologia a Girona sovint recomanem lubrificants i cremes hidratants a les nostres pacients quan els símptomes són lleus. Aquests productes poden ajudar a alleujar temporalment les molèsties associades a la sequedat.

En els casos més greus, el teu ginecòleg pot recomanar-te altres tractaments. Si et preocupa la sequedat vaginal, t’animem que demanis cita a Centre Ginecològic Gidona.

Estem a Ctra. Barcelona, 67 Ent. 1
17002 Girona

DEMANA CITA PER WHATSAPP: +34 644 464 813

Més informació: https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/vaginal-atrophy/diagnosis-treatment/drc-20352294

Contacta'ns per Whatsapp