Sagnat genital anormal

Sagnat genital anormal

El sagnat genital anormal és una hemorràgia de l’úter a través de la vagina. Ve a ser com una menstruació de freqüència anormal, llarga o irregular.

 

Causes del sagnat genital anormal

 

Les causes subjacents d’un sagnat genital anormal són variades. Així i tot, la majoria d’elles poden agrupar-se en quatre quadres causals, tenint en compte factors de predisposició general, com els trastorns de coagulació, que poden ser congènits o adquirits, i que poden presentar-se com un sagnat genital anormal.

Sagnats de causa anatòmica, sigui per tumors, pòlips o lesions genitals, es presenten més comunament durant l’edat reproductiva, entre els 14 i els 45 anys, i particularment al final d’aquesta.

Sagnats de causa funcional que ocorren per trastorns en l’ovulació. Es presenten més comunament en extrems de la vida reproductiva, és a dir, prop de la primera regla i al voltant de les últimes regles.

Sagnats d’origen obstètric, són un motiu important de sagnat anormal durant l’etapa de vida reproductiva que, a més, ha de ser descartat primàriament en gairebé totes les situacions de sagnat genital anormal.

Sagnats de causa infecciosa, com a motiu generalment poc pensat i que ens ho sol reportar el patòleg en la biòpsia d’endometri. Se sol presentar durant l’etapa de vida reproductiva en pacients sexualment actives.

És important aclarir que cap de les causes és exclusiva de cap grup etari i totes haurien d’entrar en el diagnòstic diferencial del sagnat uterí anormal. Així mateix, en una pacient determinada poden coexistir diverses causes, és a dir, una senyora amb una miomatosi pot tenir un sagnat per avortament, per exemple.

També podrien existir altres causes menys freqüents de sagnat uterí anormal, però amb aquest enfocament: causa general, causa anatòmica, causa funcional, causa obstètrica o causa infecciosa, es poden cobrir la majoria i descartar gairebé tota la patologia important en la seva aproximació diagnòstica.

Foto de freepik – www.freepik.es
Contacta'ns per Whatsapp