copa menstrual

Què és la copa menstrual?

Possiblement hagis sentit a parlar sobre la copa menstrual en els darrers anys, però tens alguna inquietud sobre el seu ús? En aquesta entrada del bloc et parlarem dels seus beneficis des del punt de vista ginecològic.

Què és la copa menstrual?

La copa menstrual és un tipus de producte d’higiene femenina que s’insereix a la vagina per recollir el flux menstrual durant la menstruació. A diferència del tampó, la copa menstrual recull el flux menstrual en lloc d’absorbir-lo. Les copes menstruals existeixen des de fa dècades, però recentment s’han fet més populars a causa dels beneficis per al medi ambient i la salut.

En la majoria dels casos, té una petita extensió a la part inferior per facilitar-ne la inserció i extracció. En qualsevol cas, no és difícil introduir-la – ja que està feta de silicona mèdica- i no sentiràs res encara que no tinguis molta experiència.

Mentre la copa està correctament col·locada, et permetrà continuar fent les activitats tant quotidianes com esportives sense risc a tenir pèrdues de flux menstrual. La copa es pot utilitzar a qualsevol edat o etapa de la vida de la dona i durant tots els cicles menstruals i la menopausa.


Beneficis respecte a altres productes

La copa menstrual presenta una sèrie d’avantatges respecte a altres productes d’higiene femenina, com ara els tampons i les compreses:

  • Són reutilitzables, cosa que les fa respectuoses amb el medi ambient.
  • No contenen tints ni fragàncies que puguin ser perjudicials per a la salut.
  • A diferència dels tampons, les copes menstruals no absorbeixen el flux menstrual, sinó que el recullen, cosa que redueix el risc de desenvolupar la síndrome de xoc tòxic.
  • Són còmodes i fàcils de fer servir.
  • Es poden utilitzar durant més temps que els tampons o les compreses.
  • Les copes menstruals estan disponibles en diferents mides, per tant pots trobar la perfecta per a les teves necessitats.

Si tens algun dubte, no deixis de contactar amb nosaltres per demanar cita amb el teu ginecòleg a Girona.

Contacta'ns per Whatsapp