Endometriosi

Endometriosi: una malaltia benigna que afecta les dones en l’etapa reproductiva

L’endometriosi és una malaltia benigna que afecta les dones durant la vida reproductiva. Es produeix quan l’endometri, el teixit que recobreix l’interior de l’úter, se’n troba fora. Això pot passar a qualsevol part de l’abdomen, i fins i tot en llocs com el melic o els pulmons. Encara que s’està investigant el tema des de fa dècades,

Menopausa

Menopausa i perimenopausa: símptomes i preguntes freqüents

El cessament de la menstruació i la disminució de les principals hormones femenines, els estrògens i la progesterona, són signes que la dona està entrant en la menopausa. A conseqüència del descens dels nivells hormonals, es produeixen alteracions hormonals, endocrinològiques, físiques i psicològiques. Per això, és fonamental parar esment en aquesta etapa de la dona per alleujar els seus signes i prevenir el desenvolupament de trastorns associats.

Retenció de líquids

Retenció de líquids en l’embaràs: com alleujar els símptomes?

Estàs embarassada i pateixes de retenció de líquids? La retenció de líquids en l’embaràs és un problema comú, però hi ha coses que pots fer per combatre-la. Avui et parlarem perquè es produeix i et donarem alguns consells per a alleujar-la.

Símptomes de la retenció líquids a l’embaràs

La retenció de líquids es caracteritza per una sensació de pesadesa i cansament,

copa menstrual

Què és la copa menstrual?

Possiblement hagis sentit a parlar sobre la copa menstrual en els darrers anys, però tens alguna inquietud sobre el seu ús? En aquesta entrada del bloc et parlarem dels seus beneficis des del punt de vista ginecològic.

Què és la copa menstrual?

La copa menstrual és un tipus de producte d’higiene femenina que s’insereix a la vagina per recollir el flux menstrual durant la menstruació.

control de l'embaràs

Què és el control de l’embaràs?

Des del moment en què la dona coneix el seu embaràs, l’acompanyament professional és vital per fer un control de l’embaràs i el seguiment de la gestació fins al part.

Gràcies al seguiment i control de l’embaràs de la dona, el ginecòleg s’assegura del benestar de la mare i que el nadó està sa i es desenvolupa correctament.

Dolor pèlvic

Dolor pèlvic en l’embaràs: Què és?

El dolor pèlvic és una molèstia comuna a l’embaràs, especialment durant el tercer trimestre. Almenys el 80% de les dones embarassades experimenten aquest tipus de molèsties en algun moment del seu embaràs. Tot i ser un símptoma limitant i molt debilitant, la bona notícia és que les molèsties pèlviques a l’embaràs poden alleujar-se generalment amb modificacions en l’estil de vida i la dieta.

píndoles anticonceptives

Quins són els efectes secundaris de les píndoles anticonceptives?

Les dones es pregunten sovint sobre els efectes secundaris de les píndoles anticonceptives. No hi ha una resposta única que serveixi per a totes, ja que cal tenir en compte molts factors, com l’edat, l’historial mèdic i les necessitats de cada dona. Els efectes secundaris tampoc no són els mateixos en totes. De fet, hi ha dones que no en pateixen cap.

aliments

Quins aliments cal evitar durant l’embaràs?

Durant l’embaràs, és aconsellable evitar certs aliments per garantir una nutrició equilibrada i una bona salut per a la dona i el nadó. En general, és aconsellable evitar els embotits i el peix blau. Això és degut al fet que són més propensos a transmetre malalties com la toxoplasmosi, que pot ser perjudicial per al nadó.

premenopausa

Símptomes de la premenopausa, m’he de preocupar?

La premenopausa, coneguda també com a ‘transició menopàusica’, és l’etapa en la qual el cos de la dona produeix una transició natural cap a la menopausa, la qual marca el final dels anys reproductius. L’arribada dels primers símptomes són avís que el cos de la dona està canviant. Aquests primers símptomes arriben sense avisar, pel que cal estar ben informada per a identificar-los sense sorpreses.

mastitis

Mastitis: inflamació de la glàndula mamària durant la lactància

La mastitis és una inflamació de la glàndula mamària de les dones en lactància. Quan el teixit mamari s’inflama provoca dolor en els mugrons, inflor i vermellors en els pits. En ocasions pot provocar una infecció. Si notes algun d’aquests símptomes, malestar general o febre, visita al teu ginecòleg perquè et recomani el tractament més adequat.

Contacta'ns per Whatsapp