premenopausa

Símptomes de la premenopausa, m’he de preocupar?

La premenopausa, coneguda també com a ‘transició menopàusica’, és l’etapa en la qual el cos de la dona produeix una transició natural cap a la menopausa, la qual marca el final dels anys reproductius. L’arribada dels primers símptomes són avís que el cos de la dona està canviant. Aquests primers símptomes arriben sense avisar, pel que cal estar ben informada per a identificar-los sense sorpreses.

mastitis

Mastitis: inflamació de la glàndula mamària durant la lactància

La mastitis és una inflamació de la glàndula mamària de les dones en lactància. Quan el teixit mamari s’inflama provoca dolor en els mugrons, inflor i vermellors en els pits. En ocasions pot provocar una infecció. Si notes algun d’aquests símptomes, malestar general o febre, visita al teu ginecòleg perquè et recomani el tractament més adequat.

dolor de pits

Dolor de pits: ¿quines són les causes més comunes?

El dolor de pits, conegut com a mastàlgia, és un símptoma comú que afecta al voltant del 70% de les dones. Generalment, es relaciona amb els canvis hormonals comuns de la dona com la menstruació, la síndrome premenstrual (SPM) o la menopausa, però en alguns casos, el dolor de pits pot estar relacionat amb altres situacions més greus com la mastitis durant la lactància,

Distinció d’Excel·lència a la Unitat de Mama de l’hospital Santa Caterina de Salt

La Unitat de Mama de l’hospital Santa Caterina de Salt (SESPM), coordinada pel Dr. Pedro Suárez-Pumariega, especialista en Ginecologia en el Centre ginecològic Gidona​, ha rebut la distinció d’Unitat d’Excel·lència per part de la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària.

Tots els casos de sospita de càncer de mama es deriven a la Unitat de Mama de l’hospital Santa Caterina a través del diagnòstic ràpid de càncer.

àcid fòlic embaràs

Prendre àcid fòlic durant embaràs millora la intel·ligència de fills

Prendre suplements d’àcid fòlic durant l’embaràs ajuda a millorar el desenvolupament psicològic en els nens. Segons els resultats d’una investigació del professor Tony Cassidy de la Universitat d’Ulster, al Regne Unit, la intel·ligència emocional dels nens era millor quan les seves mares prenien suplements d’àcid fòlic durant l’embaràs.

Els investigadors van demanar als pares
de 39 nens,

malalties genètiques

Diagnòstic i prevenció de malalties genètiques

Malalties genètiques. Les alteracions del desenvolupament embrió-fetal poden ser causades tant per alteracions de l’estructura molecular dels gens com per alteracions dels cromosomes. En la gran majoria de les situacions, aquestes alteracions es troben des del moment en què es forma el zigot.

També existeix un gran nombre de defectes congènits que són el resultat de múltiples factors,

fallada ovàrica prematura

Causes i diagnòstic de la fallada ovàrica prematura

Anomenem insuficiència ovàrica quan els ovaris de la dona deixen de funcionar amb normalitat. Quan aquesta falla de la funció ovàrica ocorre abans dels quaranta anys, es denomina insuficiència o fallada ovàrica prematura.

Les dones amb fallada ovàrica prematura poden tenir menstruacions irregulars o bé no tenir-ne. Tot i que els signes de la insuficiència ovàrica poden ser similars als de la menopausa,

Contacta'ns per Whatsapp