enfrontar la menopausa

Quins hàbits puc adoptar per enfrontar la menopausa?

Adoptar hàbits saludables per enfrontar la menopausa és essencial per gestionar millor els seus símptomes i prevenir problemes de salut a llarg termini. Alguns dels d’hàbits recomanats són:

Alimentació equilibrada per enfrontar la menopausa

  • Consumeix aliments rics en calci i vitamina D, com lactis desnatats, cereals, fruites, verdures, llegums i peix.
Embarazo

Embaràs: Quines són les preguntes més freqüents?

L’embaràs és una de les experiències més emocionants i desafiadores que una dona pot enfrontar. Sovint pot ser aclaparador, especialment si ets primerenca. És normal tenir preguntes i inquietuds durant l’embaràs, per això hem creat una llista de les 10 preguntes més freqüents que solen sorgir durant aquesta etapa. Si estàs embarassada o estàs considerant concebre,

Atenció psicològica

Atenció psicològica en el tractament de fertilitat

L’atenció psicològica en el tractament de fertilitat és essencial per manejar l’estrès i les emocions que acompanyen aquesta experiència desafiant. La infertilitat no és només una qüestió mèdica; implica un profund impacte emocional i psicològic. Sovint les persones que lluiten per concebre s’enfronten a una muntanya russa d’emocions: des de l’esperança i l’expectativa fins a la frustració i la decepció.

Incontinència urinària

Incontinència urinària després del part, què puc fer?

El procés de maternitat comporta diversos canvis físics. Un dels més comuns és la incontinència urinària després del part, relacionada amb la debilitat del sòl pelvià. Aquesta situació no es limita només a dones que han donat a llum, també pot afectar en la menopausa o esportistes amb rutines d’alt esforç abdominal. No obstant això,

alimentació per a la fertilitat

L’Alimentació influeix en la fertilitat?

L’alimentació per a la fertilitat es torna un pilar fonamental quan parlem de salut reproductiva. Un gran nombre de dones, quasi el 90%, afirmen seguir una dieta variada, encara que només un 30% inclou cinc racions de fruites i verdures al seu menú diari. Aquests aliments, rics en antioxidants, són crucials per millorar la resposta ovàrica,

Com prevenir infeccions durant l'embaràs?

Com prevenir infeccions durant l’embaràs?

Durant l’embaràs, el cos de la dona experimenta canvis hormonals i immunològics que poden fer-la més susceptible a infeccions. La prevenció d’infeccions és crucial, ja que algunes poden afectar el desenvolupament del fetus o fins i tot conduir a complicacions serioses durant el part. Aquí us oferim algunes recomanacions per mantenir-se protegida:

  1. Alimentació segura: Eviteu el consum d’aliments crus o poc cuits,
Menstruació irregular

Menstruació irregular: quines són les seves causes?

La menstruació és una part fonamental del cicle de vida d’una dona. En termes generals, la majoria de les noies tenen la seva primera menstruació, coneguda com a menarquia, entre els 10 i 15 anys. Però, sabem exactament què és la menstruació irregular i què pot causar la seva irregularitat?

Què és la menstruació irregular?

Ecografia morfològica

Ecografia morfològica: què és? quan es fa?

L’ecografia morfològica, també coneguda com a ecografia de detall o ecografia estructural, és un estudi d’imatge que permet avaluar el desenvolupament del fetus i detectar possibles anomalies. És a dir, es tracta d’un examen no invasiu que utilitza ones d’ultrasò per crear imatges del fetus dins de l’úter.

Les principals àrees i aspectes que s’avaluen durant l’ecografia morfològica inclouen:

  1. Estructures Fetals: Es revisa l’anatomia fetal,
osteoporosi

Com es pot prevenir l’osteoporosi? Consells per cuidar els ossos

L’osteoporosi és una malaltia silenciosa que disminueix la
densitat dels ossos i els fa més fràgils, per la qual cosa augmenta
el risc de patir fractures.

Quins factors augmenten el risc d’osteoporosi?

Al llarg dels anys, hi ha diversos factors de risc que poden contribuir al desenvolupament de l’osteoporosi en dones.

endometritis

Què és l’endometritis? Per què es produeix?

L’endometritis és una inflamació de l’endometri (la capa interna de l’úter) causada per una infecció bacteriana. Pot ser causada per diferents tipus de bacteris, incloent-hi la clamídia, la gonorrea i la tuberculosi.

És més comú després d’un avortament espontani o d’un part, ja que el coll uterí s’obre durant aquests processos, cosa que permet que els bacteris entrin a l’úter.

Contacta'ns per Whatsapp