recomanacions embarassades covid 19

Covid-19: Recomanacions per a embarassades

El nou coronavirus SARS-CoV-2 produeix la malaltia Covid-19. Aquest virus va ser detectat per primera vegada a la ciutat de Wuhan, la Xina, el desembre de 2019. Actualment no existeix cap evidència científica que les dones embarassades siguin més susceptibles o tinguin un risc més alt a infectar-se per coronavirus. Per aquest motiu,

coronavirus

Document Canal Salut: el Coronavirus (COVID_19) i les dones embarassades

En els darrers dies, les dones embarassades ens realitzen moltes consultes sobre el coronavirus (COVID-19).

Amb la voluntat de garantir informació actualitzada i de qualitat als ciutadans davant la situació actual, el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya ha elaborat el document ‘SARS-CoV-2. Informació per a la ciutadania. Informació per a dones embarassades i les seves famílies.’

malaltia fibroquística de mama

En què consisteix la condició fibroquística de mama?

La condició fibroquística de mama és una malaltia comuna, no cancerosa. Es caracteritza pels pits voluminosos i dolorosos, que pot empitjorar poc abans de la menstruació.

Quins factors causen la condició fibroquística de mama?

Hi poden haver molts factors, però el contribuent més gran és el canvi en els nivells de moltes de les hormones del cos,

Revisió ginecològica preventiva

Revisió ginecològica preventiva, quan cal fer-la?

La revisió ginecològica preventiva s’ha de realitzar de forma periòdica una vegada que la dona comença a mantenir relacions sexuals o si presenta algun problema relacionat amb el seu aparell genital o mames.

 

Visita per a la revisió ginecològica preventiva

 

En la visita de la revisió ginecològica es realitzarà:

1) La història clínica,

miomes uterins

Què són els miomes uterins?

Els miomes uterins (o fibromes uterins) són una patologia femenina molt freqüent. En determinades edats arriba a afectar fins al 20% de les dones, encara que moltes d’elles no percebin cap símptoma. Són tumors originats en les fibres musculars de l’úter (o “matriu”).

Es desconeix perquè les fibres musculars es multipliquen ràpidament produint un tumor o nòdul que no té res a veure amb el càncer i que molt poques vegades es transforma en càncer.

Dolor menstrual intens. Per què es produeix la dismenorrea?

La paraula dismenorrea és el terme mèdic usat per a designar el dolor menstrual. El dolor és de característiques molt variables. Pot precedir o acompanyar el flux menstrual i prolongar després d’haver acabat aquesta. La intensitat del dolor menstrual és variable i sol presentar-se com rampes localitzades en el baix ventre que pot irradiar a zones properes.

virus del papil·loma humà

Preguntes sobre el virus del papil·loma humà (VPH)

Actualment existeixen més d’un centenar de tipus diferents del virus del papil·loma humà (VPH), una infecció de transmissió sexual habitual tant en dones com en homes. Alguns tipus de VPH produeixen berrugues comunes en les extremitats, berrugues juvenils, berrugues genitals o condilomes i lesions epitelials del coll uterí, vulva, anus, recte i penis o escrot.

cicle de FIV

Què convé saber abans d’iniciar un cicle de FIV?

Abans d’iniciar un cicle de FIV (Fecundació In Vitro) és important rebre una informació completa sobre el procés. Per a això es realitza:

  • Una entrevista amb el ginecòleg especialista en Reproducció assistida, que explicarà la pauta de medicació, els dies en què s’aconsella repòs o els possibles riscos que es descriuen més endavant.
primer estudi mamogràfic

Quan he de realitzar el meu primer estudi mamogràfic?

Actualment, el més acceptat en la comunitat científica internacional és realitzar el primer estudi mamogràfic al voltant dels 35 anys en dones asimptomàtiques. En funció del patró mamogràfic obtingut es decidirà quantes mamografies han de realitzar-se fins als quaranta anys. A partir d’aquesta edat es recomanen els controls anuals, encara que els programes de cribratge poblacional controlen a les dones cada dos anys.

Contacta'ns per Whatsapp

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. En continuar navegant considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca