Les dones es pregunten sovint sobre els efectes secundaris de les píndoles anticonceptives. No hi ha una resposta única que serveixi per a totes, ja que cal tenir en compte molts factors, com l’edat, l’historial mèdic i les necessitats de cada dona. Els efectes secundaris tampoc no són els mateixos en totes. De fet, hi ha dones que no en pateixen cap. Tot i així, l’efecte secundari més comú és l’augment de pes, els canvis a la pressió arterial i l’estat d’ànim.
Què són les píndoles anticonceptives? Com funcionen?
Les píndoles anticonceptives, també conegudes com a píndoles anticonceptives orals (PAO), contenen versions sintètiques de les hormones estrògen i progesterona. Eviten l’embaràs impedint l’ovulació i espessint el moc cervical.
Hi ha molts tipus, però totes contenen estrogen i progesterona d’alguna manera. El tipus més comú conté una combinació de les hormones etinilestradiol i levonorgestrel. Altres tipus són els que només contenen progesterona (píndoles amb progestina) o no contenen hormones.
Efectes secundaris positius i negatius:
Menstruacions més lleugeres i curtes, menys rampes i menys risc de càncer d’ovaris. Les píndoles també poden ajudar amb l’acne i els problemes de la pell.
L’efecte secundari negatiu més comú és l’augment de pes. També podeu experimentar canvis en la pressió arterial o en l’estat d’ànim, especialment durant els primers mesos.
Com es prenen?
Les píndoles anticonceptives es prenen, com qualsevol altra pastilla, mitjançant via oral. Són una combinació d’etinilestradiol i progestina. Es presenten en envasos de 21 dies, de 28 dies (les píndoles “actives” amb hormones) o de 91 dies d’ús perllongat que alliberen la mateixa dosi durant tot el mes.
Article disponible en: Español