píndoles anticonceptives

Quins són els efectes secundaris de les píndoles anticonceptives?

Les dones es pregunten sovint sobre els efectes secundaris de les píndoles anticonceptives. No hi ha una resposta única que serveixi per a totes, ja que cal tenir en compte molts factors, com l’edat, l’historial mèdic i les necessitats de cada dona. Els efectes secundaris tampoc no són els mateixos en totes. De fet, hi ha dones que no en pateixen cap. Tot i així, l’efecte secundari més comú és l’augment de pes, els canvis a la pressió arterial i l’estat d’ànim.

Què són les píndoles anticonceptives? Com funcionen?

Les píndoles anticonceptives, també conegudes com a píndoles anticonceptives orals (PAO), contenen versions sintètiques de les hormones estrògen i progesterona. Eviten l’embaràs impedint l’ovulació i espessint el moc cervical.

Hi ha molts tipus, però totes contenen estrogen i progesterona d’alguna manera. El tipus més comú conté una combinació de les hormones etinilestradiol i levonorgestrel. Altres tipus són els que només contenen progesterona (píndoles amb progestina) o no contenen hormones.

Efectes secundaris positius i negatius:

Menstruacions més lleugeres i curtes, menys rampes i menys risc de càncer d’ovaris. Les píndoles també poden ajudar amb l’acne i els problemes de la pell.

L’efecte secundari negatiu més comú és l’augment de pes. També podeu experimentar canvis en la pressió arterial o en l’estat d’ànim, especialment durant els primers mesos.

Com es prenen?

Les píndoles anticonceptives es prenen, com qualsevol altra pastilla, mitjançant via oral. Són una combinació d’etinilestradiol i progestina. Es presenten en envasos de 21 dies, de 28 dies (les píndoles “actives” amb hormones) o de 91 dies d’ús perllongat que alliberen la mateixa dosi durant tot el mes.

Contacta'ns per Whatsapp