Menstruació irregular

Menstruació irregular: quines són les seves causes?

La menstruació és una part fonamental del cicle de vida d’una dona. En termes generals, la majoria de les noies tenen la seva primera menstruació, coneguda com a menarquia, entre els 10 i 15 anys. Però, sabem exactament què és la menstruació irregular i què pot causar la seva irregularitat?

Què és la menstruació irregular?

Un període regular és un cicle menstrual que es repeteix cada 24 a 34 dies, tot i que la durada pot variar d’una dona a una altra. Cada cicle es mesura des del primer dia d’un període fins al primer dia del següent.

Durant aquest temps, els ovaris preparen un òvul i l’úter engrossa el seu revestiment per acollir un possible embaràs. Si no hi ha fecundació, l’òvul es desintegra i s’elimina juntament amb el revestiment de l’úter, donant lloc a la menstruació.

Per què pot ser irregular el meu període?

És comú tenir la menstruació irregular, especialment durant els primers anys després de la menarquia. Factors com ara malalties, canvis ràpids de pes, estrès o canvis importants en el ritme de vida poden causar irregularitats.

Quan hauria de preocupar-me?

Encara que és normal experimentar certa irregularitat, és important parlar amb un ginecòleg a Girona si observes canvis significatius en el teu cicle, com períodes que es tornen irregulars després de ser regulars, menstruacions que duren més de 7 dies, còlics severes, sagnat entre períodes o períodes que no apareixen durant més de 45 dies.

Consells útils per estar preparada

Porta sempre amb tu alguns tampons o compreses. Para atenció als senyals del teu cos també pot ajudar-te a preveure l’arribada del teu període. Aquests poden incloure còlics, inflor, canvis d’humor, entre d’altres.

Conèixer i entendre el teu cos és fonamental per mantenir una bona salut ginecològica. Si tens alguna pregunta o inquietud sobre el teu cicle menstrual, no dubtis a visitar el Centre Ginecològic Gidona. La regularitat del teu període és una part important del teu benestar general.

Contacta'ns per Whatsapp