Menopausa

Menopausa i perimenopausa: símptomes i preguntes freqüents

El cessament de la menstruació i la disminució de les principals hormones femenines, els estrògens i la progesterona, són signes que la dona està entrant en la menopausa. A conseqüència del descens dels nivells hormonals, es produeixen alteracions hormonals, endocrinològiques, físiques i psicològiques. Per això, és fonamental parar esment en aquesta etapa de la dona per alleujar els seus signes i prevenir el desenvolupament de trastorns associats.

Continua llegint per saber una mica més sobre la menopausa i el període de transició natural que marca el final dels anys reproductius.

Símptomes en la menopausa

L’edat mitjana de la menopausa és de 51,4 anys, amb un rang de 48 a 54 anys. Els nivells hormonals baixos poden provocar un augment de la sudoració, les sufocacions, la manca d’energia i cansament, la pell seca, la sequedat vaginal i el desgast dels ossos (osteoporosi).

Per ajudar-te amb aquests problemes, és essencial que el teu ginecòleg a Girona faci una valoració i, segons la simptomatologia, prescriure estrògens o progestàgens (o gestàgens).

Em puc quedar embarassada a cicles menstruals irregulars?

Durant la perimenopausa (transició natural a la menopausa), es pot quedar embarassada amb cicles menstruals irregulars, però resulta més difícil a mesura que s’apropa la menopausa. També és possible que passi fins un any després de l’última menstruació. Tot i que després dels quaranta-cinc anys, la probabilitat de quedar-se embarassada és menor, és recomanable utilitzar algun mètode anticonceptiu.

És normal tornar a sagnar després de dotze mesos consecutius sense tenir la menstruació?

Quan una dona no ha tingut un cicle menstrual durant un any, clínicament es considera que ha arribat a la menopausa. El sagnat vaginal després de la menopausa no és normal i ha de ser avaluat pel teu ginecòleg.

Per què hi ha menys interès pel sexe?

Això passa perquè a la menopausa la xifra d’hormones androgèniques (les responsables del desig sexual) també disminueixen fins a un 50%, amb una menor lubricació i més sequedat vaginal, incrementant la dificultat de la dona per mantenir relacions sexuals plenes.

Contacta'ns per Whatsapp