menopausa

Què fer per a disminuir els fogots en la menopausa

L’arribada de la menopausa té lloc entre els 40 i 50 anys. Els desajustos orgànics en el cos femení de la menopausa són a consecuència de la manca d’estrògens.

Un dels motius de consulta més freqüents en la menopausa són les sufocacions, amb una incidència en el 75% de dones. La intensitat i freqüència és molt variable, des de banals fins a limitants i contínues.

En la majoria de dones, el fogots començaran abans de la fi de la menstruació. Diversos estudis indiquen que poden durar de mitjana fins a 5 anys, des de l’última menstruació. És difícil predir quines dones tindran fogots de llarga durada. S’ha assenyalat que són els alts nivells de FSH i factors genètic-familiars els més relacionats amb els símptomes vasomotors.

Encara que es faci tractament hormonal substitutiu, el 87% de dones faran recidiva de les sufocacions.

Tractaments pels fogots en la menopausa

 
  • Els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina.
    han mostrat efectivitat amb nivell d’evidència I.
  • L’acetat de megestrol també els disminueix, però a la llarga produeix augment de pes.
  • La tibolona funciona bé però cal controlar l’endometri i els fitoestrògens.
  • El llúpol i el pol·len citoplasmàtic de pi, encara que no tan potents, posseeixen efectivitat i poden ser emprats a llarg termini a costa de mínims o nuls efectes secundaris.

Altres problemes associats a la menopausa són l’ansietat i l’irritabilitat. Per a tractar aquestes condicions, és recomadable seguir recomanacions nutricionals. També es pot prendre magnèsi via tòpica o vitamines del grup B per aconseguir un efecte relaxant en la musculatura i el sistema nerviós.

En cas de restrenyiment, es pot seguir una dieta rica en hortalisses, verdures i cereals per aconseguir energia i ajudar a regular el trànsit intestinal. Evita les begudes stimulants, com el té o el cafè, ja que priven al cos de nutrients vitals i contribueixen a incrementar la concentració de sucre en sang.

 
Contacta'ns per Whatsapp