Quins factors influeixen en la fertilitat de la dona?

Quins factors influeixen en la fertilitat de la dona?

S’estima que més de 70 milions de parelles a tot el món tenen dificultats per concebre un fill. No obstant això, gràcies a les tècniques de reproducció adequades, el 70% aconseguirà assolir un embaràs en un període igual o menor a 5 anys. Si vols quedar-te embarassada, o penses fer-ho aviat, a continuació t’expliquem quins són els factors que influeixen en la fertilitat de la dona per concebre.

  1. L’edat és un dels factors més importants que poden influir a la fertilitat de la dona. Les dones són més fèrtils als 20 anys, i la fertilitat comença a disminuir al voltant dels 35 anys.
  2. Les irregularitats al cicle menstrual és un altre factor que pot influir en la fertilitat d’una dona. Si els períodes d’una dona són irregulars, pot ser més difícil concebre.
  3. Alteracions en el funcionament dels ovaris. Els ovaris són els responsables de la producció d’òvuls i, si no funcionen correctament, poden afectar la fertilitat.
  4. Una dieta equilibrada no és només clau per a un estil de vida saludable, sinó que també pot afavorir l’augment de la teva fertilitat.
  5. La qualitat dels òvuls es pot veure afectada per factors ambientals i psicològics, amb substàncies com el plom o els pesticides presents al tabac o en alguns aliments. A més a més, l’estabilitat emocional és clau per a la fertilitat.
  6. L’obesitat pot alterar l’ovulació, la qualitat dels ovòcits i la qualitat de l’endometri, a més de disminuir l’impacte de les tècniques de reproducció assistida.
  7. Dur una rutina diària d’exercici moderat durant almenys 3 hores a la setmana per afavorir la fertilitat.
  8. Un pes corporal extremadament baix també provoca alteracions en l’ovulació i la menstruació, així com l’èxit de la implantació de l’embrió.

Si tens qualsevol dubte, contacta amb el nostre equip de professionals per rebre una atenció personalitzada i de qualitat.

Contacta'ns per Whatsapp