Exercici i embaràs: quin tipus d’activitat física és beneficiosa?

Durant l’embaràs, és habitual experimentar problemes circulatoris i malestar general a causa de l’augment del pes corporal, els canvis físics i les fluctuacions hormonals. Quan s’espera un nadó, és freqüent tenir dificultats de circulació sanguínia a les cames, mal d’esquena o inflor als peus.

A més, gairebé la meitat de les dones embarassades experimenten dolors d’esquena de lleus a intensos, sobretot a la zona lumbar i ciàtica, així com dolors articulars a mesura que avança la gestació.

Fer exercici pot ajudar-te a alleujar aquestes molèsties i fer que el teu embaràs sigui molt més suportable!

Quins exercicis fer durant l’embaràs?

L’ideal, és portar una rutina d’activitat física moderada que pot incloure caminar a pas lleuger, nedar, fer ioga prenatal o ballar. També augmentar la intensitat de lleu a moderada, com aixecar peses lleugeres, sempre que es faci amb precaució.

La quantitat d’exercici que cal fer durant l’embaràs varia segons cada dona i el seu estat de salut individual. En general, es recomana fer com a mínim 1 hora i mitja d’activitat física a la setmana.

Recorda, abans de començar qualsevol programa d’exercici durant l’embaràs, és important que consultis amb el teu ginecòleg a Girona, especialment si no has estat activa físicament abans de l’embaràs o tens alguna complicació mèdica.

Contacta'ns per Whatsapp