Obstetrícia

Control de l'embaràs de baix i alt risc

L’embaràs ,o gestació, és un dels moments més dolços i importants per a una dona i la seva família. Inicia sens dubte una etapa de salut carregada d’emocions. Existeixen molts dubtes i preguntes en aquest període de temps on és molt important acudir a l’especialista per a obtenir respostes.

En les visites es realitzen diferents proves com el control del pes, tensió arterial, test i estudis per a detectar possibles malalties, ecografies per a conèixer l’estat del fetus o del beu.

Tot aquest seguiment es fa per igual sent d’alt o baix risc. Després en funció de la mena d’embaràs l’obstetre decideix que proves afegir.

Control pregestacional

En aquesta etapa la dona ha de sentir-se el mes segura possible i per a això es pot planificar el benestar en l’embaràs. La responsabilitat és molt important i obté molta rellevància.

Ecografia obstètrica - Ecografia Prenatal i Ginecològica

Es tracta d’una ecografia de tècnica senzilla, fàcil de realitzar basada en ultrasons, que no requereix preparació prèvia i no és nociva ni per al fetus ni per a la dona.

S’utilitza per a determinar la presència d’embaràs, si aquest aquesta fora o dins de l’úter, si és únic o múltiple, per a conèixer les condicions de l’embrió o fetus, de la placenta, de l’úter, del líquid amniòtic i l’edat gestacional.

El numero d’ecografies durant l’embaràs dependrà de cada cas en particular o de si existeix algun factor de risc en l’embaràs. La societat espanyola de Ginecologia i Obstetrícia recomanen un mínim de tres exploracions ecogràfiques, una per trimestre en una gestació de curs normal.

Monitoratge cardíac fetal

El monitoratge fetal és una prova que sol realitzar-se en les ultimes setmanes de l’embaràs i també durant el part per a controlar l’activitat uterina i el benestar fetal intrauterí. És prioritari per als professionals saber l’estat de l’úter i del fetus durant l’embaràs i el part. Aquesta és una de les tècniques que permet conèixer el benestar intrauterí.

Per a la tranquil·litat dels pares s’ha de saber que és una prova totalment indolora. Per a això s’empra un  monitor que enregistra en una pantalla el numero, la intensitat i durada de les contraccions i la freqüència cardíaca fetal per minut del fetus. D’això s’obté un patró en el qual es compara si existeixen contraccions i el comportament que té el beu davant aquestes contraccions.

Assitència al part

L’assistència al part consisteix en una sèrie d’activitats, procediments i intervencions que aniran en funció de les necessitats del moment.

Fases del part

  • 1r Fase – Dilatació: primera fase del part va des del seu inici fins a la dilatació completa del coll uterí.
  • 2n Fase – Expulsió
  • 3r Fase – Enllumenament

Ecografies 3-4D

Les ecografies 3-4D són l’últim avanç en ecografia per conèixer al teu fill o filla per primera vegada, ja que permet veure el futur bebè en 3 dimensions, en temps real i en moviment. Aporta imatges de gran precisió de diferents parts del cos del fetus (cara, braços, cames, sexe…) i dels seus moviments. És el primer vídeo del teu bebè.

L’ecografia 3-4D pot fer-se en qualsevol moment de l’embaràs, però recomanem fer-la entre la setmana 26 i 32, obtenint els millors resultats a la setmana 28-29, que és quan es tenen millors detalls de la cara i dels moviments.

Veure ecografia 3-4D en temps real

ecografia

Si necessites realitzar alguna consulta o demanar cita, contacta amb nosaltres

 

Contacta'ns per Whatsapp