enfrontar la menopausa

Quins hàbits puc adoptar per enfrontar la menopausa?

Adoptar hàbits saludables per enfrontar la menopausa és essencial per gestionar millor els seus símptomes i prevenir problemes de salut a llarg termini. Alguns dels d’hàbits recomanats són:

Alimentació equilibrada per enfrontar la menopausa

  • Consumeix aliments rics en calci i vitamina D, com lactis desnatats, cereals, fruites, verdures, llegums i peix.
  • Inclou aliments amb fitoestrògens com llegums, cereals integrals, cols, brots de soja, fruits oleaginosos (lli, cacauets, sèsam), nabius i raïm.
  • Modera el consum d’ous, carns greixoses, cafè, begudes alcohòliques, el sucre i la sal.

Recorda, durant la menopausa, és comuna que el metabolisme s’alenteixi, la qual cosa pot portar a un augment de pes més fàcilment. És essencial mantenir un pes adequat per a disminuir la probabilitat de malalties cròniques i per a millorar el benestar general.

A més, la disminució dels nivells d’estrògens pot resultar en una reducció de la densitat òssia i augmentar el perill de patir osteoporosi. Per enfrontar la menopausa, també és aconsellable prendre aliments que continguin alts nivells de calci i vitamina D, incloent-hi lactis, peix, rovells d’ou i prendre el sol diàriament durant 15 minuts. Així mateix, cal evitar el tabac i restringir el consum de begudes alcohòliques.

Exercici regular durant la menopausa

  • Activitat aeròbica: fer exercicis aeròbics com caminar a pas lleuger, trotar o anar amb bicicleta t’ajudarà a mantenir un pes saludable i millorar l’estat d’ànim.
  • Exercicis de força: incorporar exercicis de força per regular hormones i metabolisme, t’ajudarà a mantenir la massa muscular i combatre l’osteoporosi.

En resum, per enfrontar la menopausa, és essencial incorporar nous hàbits en la teva vida diària, com dur una dieta equilibrada rica en calci i vitamina D, la pràctica regular d’exercici físic, i prendre el sol regularment, entre d’altres.

Per a més informació, visita al teu ginecòleg regularment per a fer un seguiment adequat. A Centre Ginecològic Gidona estem per donar-te una atenció personalitzada i un servei de qualitat. Escoltem, cuidem i acompanyem en totes les etapes de la vida de la dona.

Contacta'ns per Whatsapp