endometritis

Què és l’endometritis? Per què es produeix?

L’endometritis és una inflamació de l’endometri (la capa interna de l’úter) causada per una infecció bacteriana. Pot ser causada per diferents tipus de bacteris, incloent-hi la clamídia, la gonorrea i la tuberculosi.

És més comú després d’un avortament espontani o d’un part, ja que el coll uterí s’obre durant aquests processos, cosa que permet que els bacteris entrin a l’úter. També pot ser causada per la inserció de dispositius intrauterins (DIU) o per procediments quirúrgics a l’úter, com una biòpsia endometrial.

Símptomes de l’endometritis

Els símptomes poden incloure febre, dolor a l’abdomen, dolor durant les relacions sexuals, flux vaginal amb olor desagradable i sagnat vaginal anormal. Si experimenteu algun d’aquests símptomes, és important que consulteu un ginecòleg a Girona.

Té cura?

Actualment, no hi ha cura per a l’endometritis. No obstant això, hi ha diverses opcions de tractament per alleujar el dolor i altres símptomes i controlar el creixement del teixit endometrial.

La teràpia farmacològica és comunament utilitzada per tractar l’endometritis, i pot incloure analgèsics per alleujar el dolor, antiinflamatoris no esteroides (AINEs) per reduir la inflamació, i teràpia hormonal per controlar el creixement del teixit endometrial. Els tractaments hormonals poden incloure píndoles anticonceptives, gestàgens, agonistes de l’hormona alliberadora de gonadotropina (GnRH) i moduladors selectius dels receptors d’estrògens (SERMs).

En casos greus d’endometritis, la cirurgia pot ser necessària per extirpar l’endometrioma o el quist ovàric produït pel teixit endometrial.

Recorda fer visites periòdiques al ginecòleg per detectar i tractar qualsevol problema de salut reproductiva. Això inclou realitzar proves de detecció d’infeccions de transmissió sexual, com la clamídia i la gonorrea, i assegurar que qualsevol dispositiu intrauterí es col·loqui i retiri adequadament. També és recomanable informar el ginecòleg sobre qualsevol símptoma o canvi al teu cos perquè pugui avaluar i tractar qualsevol problema de manera oportuna.

Contacta'ns per Whatsapp