Dolor pèlvic

Dolor pèlvic en l’embaràs: Què és?

El dolor pèlvic és una molèstia comuna a l’embaràs, especialment durant el tercer trimestre. Almenys el 80% de les dones embarassades experimenten aquest tipus de molèsties en algun moment del seu embaràs. Tot i ser un símptoma limitant i molt debilitant, la bona notícia és que les molèsties pèlviques a l’embaràs poden alleujar-se generalment amb modificacions en l’estil de vida i la dieta.

En aquest post parlarem de les causes de les molèsties pèlviques i com les pots alleujar.

Causes del dolor pèlvic a l’embaràs

Quant a la causa directa de les molèsties pèlviques durant l’embaràs, s’han identificat dues substàncies químiques. Són la relaxina i la progesterona, que permeten que els lligaments de la pelvis es relaxin i obrin un espai adequat per al nadó. Aquest moviment, que pot començar al voltant de la setmana 34, augmenta la pressió sobre l’úter i el nadó, a més de provocar molèsties i limitacions.

Com alleujar el dolor pèlvic?

El problema més greu associat a les molèsties pèlviques és que sovint limiten l’activitat diària de la dona embarassada. Dificulta activitats tan quotidianes com caminar o dormir. A més, també pot provocar problemes en les darreres fases de l’embaràs i durant el part.

El procés és inevitable, i la majoria dels embarassos provoquen molèsties i fins i tot forts dolors, per la qual cosa no hi ha més remei que intentar mantenir la calma, descansar i aprendre a viure-hi durant unes setmanes. Hi ha diverses maneres d’alleujar el dolor pèlvic a l’embaràs:

  • Modificacions en l’estil de vida, com evitar estar drets o assegudes durant molt de temps, dormir de costat i utilitzar un cinturó de subjecció.
  • Canvis a la dieta, com reduir el consum de cafeïna, alcohol i aliments picants, i menjar en quantitats petites i freqüents.
  • Prendre relaxants musculars o analgèsics receptats pel teu metge.

Si estàs embarassada i experimentes molèsties pèlviques, et recomanem que visitis al teu ginecòleg per esbrinar la causa del problema i trobar la forma més eficaç d’alleujar-les segons el teu cas.

Contacta'ns per Whatsapp