dies fèrtils

Quins són els meus dies més fèrtils per a l’embaràs? Com identificar-los?

T’agradaria saber quins són els teus dies més fèrtils? Si és així, continua llegint! Avui volem ensenyar-te a identificar els teus dies fèrtils perquè puguis augmentar les teves possibilitats de quedar-te embarassada. Per a la majoria de dones, el moment més fèrtil se situa al voltant de l’ovulació, que sol produir-se uns 14 dies abans de l’inici del període menstrual següent. Això, però, varia d’una dona a una altra i d’un cicle menstrual a un altre.

Mètodes per conèixer els dies fèrtils

Hi ha diverses maneres de determinar quan s’està ovulant. Una és fer un seguiment de la temperatura corporal basal (TCB). La TCB és la temperatura corporal més baixa, que es pot prendre a primera hora del matí abans d’aixecar-se del llit. La TCB augmenta lleugerament quan s’ovula. Podeu fer un seguiment BBT en un gràfic o taula; us ajudarà a veure els patrons al llarg del temps.

Una altra manera de determinar els dies més fèrtils per a l’embaràs és fer un seguiment dels canvis del flux vaginal. Just abans i durant l’ovulació, el flux vaginal es torna fi, relliscós i transparent, com les clares d’ou. Això ajuda a fer que els espermatozoides es desplacin més fàcilment a través del coll uterí ia l’úter.

Alternativament, pots controlar els dies més fèrtils fent ús d’un kit de predicció de l’ovulació (OPK). Les OPK funcionen detectant un augment de l’hormona luteïnitzant (LH) a l’orina, que es produeix just abans de l’ovulació. La LH és una hormona produïda per la hipòfisi que estimula l’ovulació.

I, finalment, també podeu fer un seguiment dels vostres cicles a través de l’aplicació de fertilitat Glow, que ajuda a predir quan estàs ovulant i els teus dies més fèrtils del mes.

Conéixer els teus dies més fèrtils és important si estàs intentant quedar-te embarassada. Utilitzant un o més dels mètodes descrits anteriorment t’ajudarà a augmentar les teves possibilitats de quedar-te embarassada. Demana cita amb el teu ginecòleg a Girona si tens alguna pregunta o dubte.

Feliç seguiment!

Contacta'ns per Whatsapp