Com prevenir infeccions durant l'embaràs?

Com prevenir infeccions durant l’embaràs?

Durant l’embaràs, el cos de la dona experimenta canvis hormonals i immunològics que poden fer-la més susceptible a infeccions. La prevenció d’infeccions és crucial, ja que algunes poden afectar el desenvolupament del fetus o fins i tot conduir a complicacions serioses durant el part. Aquí us oferim algunes recomanacions per mantenir-se protegida:

  1. Alimentació segura: Eviteu el consum d’aliments crus o poc cuits, especialment peix, carn i ous. A més, eviteu els formatges no pasteuritzats, ja que poden contenir el bacteri Listeria.
  2. Rentada de mans: Una de les formes més eficaces de prevenir infeccions és la rentada de mans regular amb sabó i aigua durant almenys 20 segons. Aquesta pràctica és especialment important abans de menjar, cuinar o després d’anar al lavabo.
  3. Vacunes: Assegura’t de tenir totes les vacunes recomanades en el moment adequat, com la de la tos ferina i la grip.
  4. Prevenció de malalties de transmissió sexual: Usa preservatius durant les relacions sexuals per reduir el risc d’infeccions. També és recomanable fer-se revisions regulars.
  5. Evitar el contacte amb persones que tinguin alguna infecció: Distanciat de persones que mostrin símptomes d’infecció, com febre, tos o varicel·la o grip.
  6. Precaució amb animals i insectes: Algunes infeccions, com la toxoplasmosi, es poden adquirir manipulant excrements de gats. Evita netejar les caixes de sorra dels gats durant l’embaràs o fes ús de guants. Renta sempre les mans després de fer-ho.
  7. Visita al ginecòleg regularment: Mantingues al dia amb les visites prenatals i informa el teu ginecòleg a Girona de qualsevol símptoma inusual.
  8. Higiene personal: És essencial mantenir una higiene íntima adequada i evitar productes que puguin alterar el pH vaginal, ja que poden augmentar el risc d’infeccions.

Recorda, cada embaràs és únic. Aquestes recomanacions són generals i sempre és essencial consultar amb professionals de la salut sobre quines precaucions són les més adequades per a cada cas individual. Prendre mesures preventives pot fer una gran diferència per evitar infeccions durant l’embaràs i mantenir la salut de la mare i del bebè.

Contacta'ns per Whatsapp