cicle de FIV

Què convé saber abans d’iniciar un cicle de FIV?

Abans d’iniciar un cicle de FIV (Fecundació In Vitro) és important rebre una informació completa sobre el procés. Per a això es realitza:

  • Una entrevista amb el ginecòleg especialista en Reproducció assistida, que explicarà la pauta de medicació, els dies en què s’aconsella repòs o els possibles riscos que es descriuen més endavant.
  • Una entrevista amb els biòlegs que informen la parella de com es desenvoluparà la fase de laboratori i les tècniques que es realitzaran específicament si escau, així com la informació legal respecte a la FIV.

Una entrevista amb la psicòloga especialista en tècniques de Reproducció assistida. Recordar que és important una preparació psicològica per a afrontar els canvis emocionals que sorgeixen durant el tractament i aconseguir que, sigui com sigui el resultat, suposi una experiència positiva per als pacients.

I, finalment, es facilita la informació administrativa sobre les despeses de la tècnica.

 

Quines proves són necessàries abans de fer una FIV?

 

Els metges i biòlegs necessiten conèixer certes dades dels pacients que es coneixen principalment amb:

  • Una ecografia, per a confirmar que l’úter i els ovaris estan en condicions d’iniciar el tractament.
  • Una analítica hormonal.
  • Una prova de catèter, que s’introdueix a través del coll d’úter amb una cànula fina que és el catèter de transferència d’embrions. El ginecòleg necessita saber què és el més adequat per a la pacient, així com les mesures i la forma de col·locació d’aquest. Amb l’ecografia, es comprova que l’extrem distal quedi a 1 cm del fons uterí.
  • Control del semen.
 

Quins riscos té la FIV?

 

Els principals riscos són:

  • L’embaràs múltiple. Hi ha aproximadament un 30% d’embarassos gemel·lars, el risc de trigèmins és baix i, si es produeix, es pot recórrer a la reducció embrionària.
  • L’embaràs ectòpic. La seva incidència és del 1-3% després de la FIV. L’embrió pot desplaçar-se excepcionalment des de l’interior de l’úter fins a un trompa i implantar-se en ella. En aquests casos no és possible que continuï l’embaràs.
 

Foto de yanalya

 
Contacta'ns per Whatsapp