Candidiasi

Candidiasi vaginal, motiu de consulta ginecològica

La candidiasi vaginal és la infecció vaginal més freqüent, especialment a les dones en edat fèrtil. Segons dades de la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO), el 75% de les dones tindrà almenys un episodi al llarg de la seva vida i el 40-45% en tindrà més d’un. De fet, és un dels principals motius de consulta a la visita ginecològica.

Què és la candidiasi vaginal?

La candidiasi vaginal és una infecció de la mucosa vaginal per Candida Albicans, un fong que normalment és present a la flora vaginal en baixes concentracions. Quan es produeix una alteració del pH vaginal, a causa de diferents factors (menstruació, ús d’antibiòtics, estrès, embaràs, etc.), aquest fong es multiplica a l’excés i es produeix la candidiasi vaginal.

Tipus d’infeccions vaginals

Hi ha diferents tipus d’infeccions vaginals: infeccioses i no infeccioses.

Les infeccions vaginals infeccioses estan causades per bacteris, fongs o virus. Les més comunes són: vaginosi bacteriana, candidiasi, tricomoniasi i clamídia.

Les infeccions vaginals no infeccioses inclouen l’atròfia vaginal i la vulvòdia.

Símptomes de la candidiasi vaginal

Els símptomes més comuns són la picor i el flux vaginal, que pot ser blanc, espès o quallat. La candidiasi vaginal també pot causar dolor durant les relacions sexuals, ardor en orinar i envermelliment i inflor de la vulva.

Diagnòstic de la candidiasi vaginal

El diagnòstic es basa en els símptomes i en un examen vaginal. Per confirmar el diagnòstic es pot sol·licitar la prova del pH, la microscòpia de les secrecions vaginals o els cultius vaginals.

Tractament i prevenció

El tractament de la candidiasi ha de ser prescrita per un ginecòleg a Girona i sol fer-se amb cremes vaginals antifúngiques o òvuls durant 5-7 dies. Recordeu que cal evitar les relacions sexuals durant el tractament.

Per prevenir la candidiasi genital i altres infeccions del tracte urinari, és important que segueixis els següents consells:

  • Mantenir la regió genital neta i seca,
  • evitar els sabons perfumats,
  • evitar els tampons,
  • evitar les pols de talc.

Article disponible en: Español

Contacta'ns per Whatsapp