alimentació per a la fertilitat

L’Alimentació influeix en la fertilitat?

L’alimentació per a la fertilitat es torna un pilar fonamental quan parlem de salut reproductiva. Un gran nombre de dones, quasi el 90%, afirmen seguir una dieta variada, encara que només un 30% inclou cinc racions de fruites i verdures al seu menú diari. Aquests aliments, rics en antioxidants, són crucials per millorar la resposta ovàrica, factor essencial per a la fertilitat.

L’obesitat, amb un índex de massa corporal superior a 30, afecta entre un 10 i un 12% d’homes i dones amb infertilitat primària. És vital, per tant, adoptar hàbits alimentaris saludables per prevenir el sobrepès i, alhora, fomentar una millor fertilitat. Acudir a un especialista abans d’iniciar qualsevol tractament de esterilitat pot ser una acció prudent per optimitzar els cicles reproductius i incrementar les possibilitats d’embaràs.

Els aliments saludables esdevenen aliats per la fertilitat. Es recomana una dieta rica en fibra, amb una reducció de carbohidrats refinats, sucres i greixos. L’incorporació de productes amb calcio i àcid fòlic – present en aliments com les llenties, els espàrrecs o el bròquil – és altament beneficiosa. El calci, essencial tant per a la salut de la dona com del fetus, també contribueix a la fertilitat masculina.

La vitamina D, obtinguda de fonts com la llet, els ous o el peix blau, es destaca per la seva importància en la fertilitat. En canvi, és aconsellable evitar substàncies com la cafeïna i l’alcohol. Un consum elevat de cafeïna pot disminuir la quantitat d’ovòcits, mentre que l’alcohol pot afectar negativament la qualitat de l’esperma i provocar irregularitats en els cicles menstruats.

L’alimentació per a la fertilitat és una responsabilitat individual. Per tant, adoptar una dieta equilibrada és el primer pas cap a una millor salut reproductiva, impactant positivament en l’embaràs i la salut de la dona.

Contacta'ns per Whatsapp