àcid fòlic embaràs

Prendre àcid fòlic durant embaràs millora la intel·ligència de fills

Prendre suplements d’àcid fòlic durant l’embaràs ajuda a millorar el desenvolupament psicològic en els nens. Segons els resultats d’una investigació del professor Tony Cassidy de la Universitat d’Ulster, al Regne Unit, la intel·ligència emocional dels nens era millor quan les seves mares prenien suplements d’àcid fòlic durant l’embaràs.

Els investigadors van demanar als pares de 39 nens, ara de deu anys, que responguessin a preguntes sobre la personalitat del seu fill, incloent-hi els nivells de resistència, les relacions amb els altres i com expressaven les seves emocions. Dins d’aquest grup, 22 mares havien pres el suplement durant tot l’embaràs, mentre que les altres 19, només el van prendre durant els primers tres mesos.

L’anàlisi va demostrar que els nens de les mares que van prendre el suplement durant l’embaràs tenien nivells més alts d’intel·ligència emocional i resiliència. A més, el nivell d’àcid fòlic en la sang de la mare cap al final de l’embaràs, va ser un bon predictor de la resiliència dels nens i la intel·ligència emocional.

“La majoria de les dones embarassades saben què prendre suplements d’àcid fòlic en els primers tres mesos de l’embaràs és important per al desenvolupament espinal del nadó. El nostre estudi mostra que existeixen potencials beneficis psicològics per al nen si es prenen suplements durant tot l’embaràs”.

L’alimentació durant l’embaràs també és molt important. A més dels suplements, també pots incloure en la teva dieta aliments que aporten l’àcid fòlic com l’enciam, el tomàquet, els ous durs, l’escarola, el bròquil, el fetge, les llenties, els cereals integrals o els fruits secs, entre d’altres.

Si estàs embarassada, recorda dur a terme un bon control de l’embaràs. Consulta amb el teu metge/metgessa o llevadora sobre els suplements que has de prendre i en quina quantitat.

Més informació: Adeslas Segur Caixa

Contacta'ns per Whatsapp